sobota 31. ledna 2009

Tracklist alba Monkey Business

Díky Filipovi Neulsovi můžeme nahlédnout do tracklistu nového alba Monkey Business Twilight Of Jesters?

Je tak již na sto procent jisté, že desku bude distribuovat Sony BMG, protože informace o tracklistu se objevila prvotně v jejím únorovém katalogu. Přední cover art bookletu od Lely Geislerové jsem již zmiňoval.

Tracklist:

01) Who Killed My Libido?
02) MJ Is 50
03) Kings Of Discotheque
04) Nuremberg
05) ID Song (feat Ashley Slater)
06) Fatal Tempo
07) Wedding Song
08) London Dealing (feat Ashley Slater)
09) Twilight Of Jesters
10) Gumball (feat Glenn Hughes)
11) Pils And Girls
12) History Of Pathos (feat Glenn Hughes)
13) Bob Marley's Soccer Shoes

Zároveň nemohu nepřipojit lehce bulvární zprávu, že Ashley Slater se prý chystá do Prahy někdy v březnu a podle kuloárních setkání plánuje něco s největší funkerkou Severu :-D. Tak uvidíme :-). Vrátí funkerka úder :-D?

relevantní odkazy:

Objednávej desku Twilight Of Jesters? | Monkey Business | Informace o nové desce pro tisk a propagaci

pátek 30. ledna 2009

Google občas fixluje

Zadával jsem nedávno své jméno do Googlu, abych zjistil, na kolikátém zásahu najdu svůj rozjuchaný blog ze střední Smržovky a docela jsem se podivil nad výsledky...

Těchto pár výsledků mi vyhodil Google:





To se mi skutečně velmi nelíbilo. Zavolal jsem tedy Larrymu, aby závadu ve vyhledávání opravili. Dal to do kupy poměrně rychle a dotazy na Google už jsou zcela v pořádku:




relevantní odkazy:

Vyzkoušejte i vy ;-)

neděle 25. ledna 2009

Twilight Of Jesters? od Monkey Business

Aktualizováno 30.1.: Producent Roman Holý právě dokončil šestou řadovou desku Monkey Business, která výjde 23. února na jeho narozeniny po dvou letech od předchozí Objects Of Desire And Other Complications.

Pro ty, kteří ještě nezaznamenali některé zvěsti o nové desce, nabízím základní informace, na co se můžeme těšit. Deska byla již zmasterovaná a sice poprvé v dějinách skupiny v zahraničí - v Londýně Milesem Showellem. V současné době se dokončuje booklet (viz cover design), který má na svědomí stejně jako u Armády špášu, Mein Kampfunku nebo Objects Of Desire And Other Complications Lela Geislerová.

Opět se můžeme těšit na zahraniční hosty. Glenn Hughes již hostoval na čtvrté řadové desce ve skvělé soulové Silence a vystoupil na vánočním koncertě s Monkey Business v Lucerně. Druhým zahraničním hostem je zpěvák Freak Power Ashley Slater, který si rovněž s Monkey Business několikrát zahrál (na předávání cen časopisu Report či na společném koncertu MBs a Freak Power v loňském roce). Domácí hosty na desce bude reprezentovat Vlasta Třešňák a rapovat bude James Cole.

Otázkou je, jakým způsobem letos tentokrát proběhne distribuce desky. Dá se s úspěchem předpokládat, že bude svěřena opět Sony BMG stejně jako deska předchozí (vydávatelem poprvé Sony nebyla), která se však ve velkém rozdávala na koncertním turné. Bude mít na distribuci vliv jeden z partnerů nové desky (Seat či ING)?

V tracklistu se můžeme těšit celkem na 13 tracků, mimojiné na následující skladby: Who Killed My Libido (ta se již hraje na koncertech jako otevírák a dokončuje se k ní videoklip), Gumball, London Dealing, Nuremberg, Michael Jackson Is 50 a další samozřejmě.

Nutno dodat, že kapela velmi překvapivě (!) svorně hovoří o nové desce jako o své nejlepší :-))). Roman Holý ji bere jako nejtanečnější v historii.

photo by © Roman Černý | cover design © Lela Geislerová

relevantní odkazy:


Monkey Business | Rozhovor Romana Holého pro MF DNES | Fotky z natáčení videoklipu | Záznam koncertu z Hybernie | Ukázka Who Killed My Libido | Kupte desky MBs | Kupte jednotlivé tracky MBs

pondělí 19. ledna 2009

Vyhrál jsem první kolo Blogu roku 2009!!!

Právě čtete výherní blog prvního kola soutěže o Blog roku 2009, kterou organizuje technologický magazín eMag.cz

Všem těm 111 lidem, kteří hlasovali v prvním kole soutěže Blog roku 2009 pro tento můj občas i velmi rozjuchaný blog (neboli První blog ze střední Smržovky), bych moc rád z celého srdce poděkoval za projevenou důvěru a hlas. Vážím si toho a beru to jako závazek do budoucna a i jako potvrzení, že někdo vůbec blog čte :-), a že má smysl v tom pokračovat i do budoucna.

Takže ještě jednou díky, služebníček, klaním se, uctivá poklona ;-). Do komentářů můžete bezmezně do sytosti připojovat gratulace, adorace, návrhy k sňatku a pozvání na zelenou či pívo - prostě jak kdo chce a ráčí :-).

P.S.: Najde se někdo, kdo mi za flašku zelené spatlá banner ;-)?

relevantní odkazy:

Výsledky a vyhlášení prvního kola soutěže | Nominační listina 2. kola

neděle 18. ledna 2009

Vzpomínky na Boba a Davea

Je to už více než rok, co se Budvar prezentoval spoty s povedenou dvojicí Bobem a Daveem. Pojďme na tehdejší povedené reklamy zavzpomínat.

Reklamy na pivo jsou jedny z mála, na které se dá dívat. A to bych prosím pěkně tvrdil, i kdybych pivo nepil. Před více než rokem pojal Budějovický Budvar svou prezentaci po svém a velmi originálně. Ve svých reklamách s Bobem a Daveem vystihnul Čechy a mentalitu České republiky naprosto dokonale. Reklamní kreativci se strefili. Hokej, fotbal, modelky, pivo, kapr - primární české exportní komodity ve spojení s lehce přisprostlým jednoduchým a však troufám si tvrdit, stylovým humorem.

Podobně stylově prakticky o rok později Budvar pojal vývoj nového piva - Pardála. S pomocí českých milovníků piva vytvořil nové unikátní výčepní pivo, jak jsem o tom zde již psal. Teď už si ale vychutnejte těchto několik orosených spotů. (Přidal jsem mezi ně i jeden jiný bez Boba i bez Davea a je poznat, že je tak trošku slabší...)




























Příště už zase článek o něčem jiném než o pivě ;-).

relevantní odkazy:


Pardál | Pivní stastistiky roku 2008

čtvrtek 15. ledna 2009

(Nejen) Michalova velká pivní statistika

Zvláštní životní osudy člověka potkávají. Vždycky jsem měl rád všelijaké statistiky: co, kdy, kde, kolik, průměrně a tak... Pak přišla statistika na vejšce, kterou jsem si zapisoval kvůli nezdarům dokonce znova, a to už jsem ji vážně neměl v lásce. Pak přišel ještě jeden navazující statistický předmět a já měl dost...

Nicméně mě to statistikování všeličehos nepřešlo ani po tom. A tak dneska nahlédněme do statistik pivního komunitního webu Beerborec.cz, na kterém své "výkony" eviduje každý správný milovník piva.

Loňských 752 piv jsem už tady předestíral. Pojďme to rozebrat podrobněji ;-). Ač jsem třeba byl vždy milovníkem ležáků (a jsem dodnes), v žebříčku piv dle voltáže vede desítka, následuje jí jedenáctka a třetí příčku obsadila dvanáctka. Lze z toho vysledovat logický důvod. Od doby, co mi začalo chutnat lahvové (to byl dramatický zvrat), jsem začal pivo konzumovat doma k večeři i na chuť, proto dramaticky narostly počty vypitých desítek, jelikož v restauračních zařízeních většinou upřednostním ležáka.

Má nejčastější značka

1.Svijany
261 piv
2.Budvar
121 piv
3.Kozel
118 piv
4.Pilsner Urquell
106 piv

Zajímavé je srovnání nejčastější značky s celkovými statistikami serveru Beerborec.cz. V celkových statistikách nejoblíbenějších značek na prvních dvou příčkách jsou ta piva, která z principu a nechuti zásadně ignoruju (pokud to jde). Na první místě je Gambrinus, na druhém Staropramen. Až na třetí pozici je Pilsner Urquell.

Má nejčastější kombinace
1.Svijany 11° točené
141 piv
2.Pilsner Urquell 12° točené
76 piv
3.Kozel 11° točené
64 piv
4.Svijany 10° lahvové
60 piv
5.Gambrinus 10° točené
55 piv
6.Budvar 12° točené
45 piv
7.Svijany 11° lahvové
41 piv
8.Budvar 10° lahvové
38 piv
9.Kozel 10° lahvové
29 piv
10.Budvar 10° točené
27 piv

Srovnejte s následující tabulkou nejčastější kombinace, na jejíž číslech se podílí všech 1280 aktivních pivních borců.

Nejčastější kombinace Beerborec.cz
1.Gambrinus 10° točené
350691 piv
2.Staropramen 10° točené
118629 piv
3.Plzeň 12° točené
52172 piv
4.Krakonoš 12° točené
42922 piv
5.Budvar 10° točené
41969 piv
6.Gambrinus 10° lahvové
39546 piv
7.Starobrno 11° točené
33382 piv
8.Pilsner Urquell 12° točené
33155 piv
9.Gambrinus 12° točené
31882 piv
10.Radegast 12° točené
30955 piv

V nejčastější kombinaci se rovněž zcela liším od hlavního pivního proudu celého webu. Gambrinus a Staropramen opět v čele, na třetí pozici konečně normální pivo (!) s nějakou chutí. Velmi zajímavé je čtvrté místo Krakonošské 12ky, což evidentně znamená to, že na webu musí nutně evidovat hodně pivařů z Krkonoš či Podkrkonoší, jinak si to nedovedu vysvětlit. Naopak mě překvapilo, že kombinace Svijany 11° točená se do celkových statistik vůbec neprobojovala.

To, že vodová točená desítka gambáč v mé statistice předstihla lahodný točený ležák z Budějovic je dáno tím, že na drtivé většině nejen hudebních akcí je člověk tlačen pít prostě nedobrá piva (pravděpodobně za výsledek může i firemní víkendová outdoor teambuildingová akce :-D, kde se točil rovněž gambáč, pamatuju-li si dobře).

Denní průměr:

Já: 1,7738 piva denně
Beerborec.cz: 2,3421 piva denně


Nicméně ani rodiče ani prarodiče nemusejí mé "výkonny"nikterak šokovat a mohou býti v klidu, jelikož jsem ještě skutečně malé hovínko proti následujícím skutečným pivním borcům (chtěl bych vidět, v jakém stavu a jak ty piva do počítače evidují...):

Nováček měsíce (leden 2009) - denně průměrně piv
1. Bagrák 6.67





2. Houmer 6.50





3. nitram 6.27





4. velitel510 5.00





5. kruntas 4.00





Absolutní borci - denní průměr


1. pidilid 10.61
2. Němec 10.07
3. Svítí 9.89
4. krakoza 9.28
5. Johnny58 8.91
6. perlos 8.44
7. NePÍČ 8.13
8. krakoza 8.10
9. pAsaci 7.38
10. Tepich 7.24


Velmi vtipně pod touto tabulkou působí po kliknutí vyskakovací dialog se zněním: Nadměrná konzumace alkoholu může způsobit zdravotní nebo sociální problémy. Nelze proto doporučit pití více než jednoho, maximálně dvou piv denně.

Nakonec sem nemohu nepřidat video Jaroslava Uhlíře, natočené návštěvníkem loňské Benátské noci na Malé Skále. Ke zdejším statistikám to tak nějak jako hudební podkreslení patří :-), navíc si všimněte jak groteskně Uhlíř na podiu před davem rockuchtivých posluchačů performuje :-).



Všechna zde uvedená čísla jsou platná k 12. lednu 2009. Do komentářů můžete připojit vaše výkony, pivní zážitky, popřípadě preferovaná piva.

Pro všechny nenechavce bych rád (velmi) zdůraznil, že tak, jak někdo má rád víno, má někdo rád pivo. A tak jak někdo rád degustuje různé odrůdy, někdo rád ochutnává různá piva :-). Byl bych nerad, kdyby si někdo myslel, že snad piju pivo jen proto, abych mohl evidovat, lámat rekordy apod. :-). Zároveň musím rovněž podotknout, že se u mě nevyskytuje prakticky žádné z těchto 40ti znaků alkoholismu :-)))).

pondělí 12. ledna 2009

Rekordman stromeček

Nejen o stromečku, ale i o tom, že na Muchov se chodí od Nového roku po červené a další novinky ze střední Smržovky :-).

Vánoce proběhly. A stromek, to byl letošní rekordman a hrdina Vánoc největší. Jsem zastáncem pravého stromku, s umělým stromkem by ty Vánoce byly tak nějak umělé... Pravej stromek krásně voní a zabodávající se jehličí do ponožek má taky něco do sebe. Leč pravý stromek přináší podstatně více komplikací než stromek umělý. Od pořizování, přes stavění až k opadávání.

Každoroční vánoční pohodu spolehlivě nabourá hned jeho strojení. I letos tomu nebylo jinak. Stromek jsem zcela pochopitelně umístil do stojanu křivě, jak jinak. Neumím totiž, abyste věděli, ani "blbej stromek dát do stojanu". Když už jsem si myslel, že je rovně, nebyl rovně podle Soni. A tak furt dokola. Upřímně mě strojení stromku lehce irituje, protože to neumím a pochopitelně ho vždy (!) strojím špatně :-).

Nicmémě letos vydržel bez opadávání jehličí snad nejdéle co si tak pamatuju. Skutečný rekordman. Přežil Tři krále a venku skončil až dnes.

A teď k tomu Muchovu krátce. Ze střední Smržovky vede na Muchov žlutá značená trasa. O Silvestru a v prvních minutách Nového roku jsem se osobně postaral o přeznačení trasy ze žluté na červenou. 5 minut před půlnocí se mi opodařilo se pořezat do malíčku o střep a tak jsem celou cestu domů z Muchovu odkapával :-). Díky směřuje především Pavlovi a jeho přítelkyni, že mě tam nenechali vykrvácet a následně umrznout :-). Nový rok jsem tak trávil také na chirurgické pohotovosti v Tanvaldě. (Trošku depka, první den v roce trávit v Tanvaldě, hehe...) Obdržel jsem dva stehy železnými svorkami. V pátek jdu na vytažení, tak to snad bude již v pohodě. Takže teď prostě na Muchov po červené.

Proto symbolicky připíjím na stromeček. Vy můžete taky, nebo ještě lepší bude, když budete hlasovat pro tento můj blog v soutěži o Blog roku 2009 :-)). Více info zde.

neděle 11. ledna 2009

Milovníky koček potěší

Pro nedělní odpoledne něco pro zasmání, co jistě potěší všechny milovníky čtyřnohých koček. Všimněte si, že to je nejen sranda, ale dost to odpovídá kočičímu chování.

Simon's Cat 'Let Me In!'



Simon's Cat 'TV Dinner'



Simon's Cat 'Cat Man Do'



Simon's Cat 'Fly Guy'



Milovníci psů se mrknou spíše na tohle video :-). Za upozornění díky Vláďovi.

sobota 10. ledna 2009

České dráhy mě opět překvapily a připravily mě o letošní první koncert

Myslel jsem si, že už se nemůže moct dobře stát větší "humor" než tehdy, kdy jsem na cestě z Liberce domů dvakrát přestupoval, avšak dnes, dnes se podařila skutečná perla...

Zvažoval jsem, zda-li se jet podívat na koncert Monkey Business v rámci zahájení Jizerské 50 vzhledem k pondělní zkoušce. Nakonec mi učení šlo, tak jsem si něco vytisknul i do vlaku, abych plodně využil cestu tam a zpět a vyrazil jsem. Ze střední Smržovky jsme odjeli s deseti minutami zpoždění. Což je naprosto zcela normální věc. (Od začátku nového roku jsem cestoval drahami celkem pětkrát a vždy měly zpoždění. Ne však 5 minut, ale deset a více.)

Na Smržovce jsme nabrali dalších cca 5 minut, ačkoliv ve stanici stály všechny 3 vlaky a na žádný jsme nečekali. Nu, což - to je taky normálka. Blížíme se do Vesce, kde k mému překvapení zastavujeme, ačkoliv dle jízdního řádu stanici máme pouze projet (vlak číslo 16238). Po cca 10ti minutách přichází průvodčí s tím, že do Liberce vlak nedojede, jelikož na nádraží došlo k velkému výpadku proudu a vše zde stojí. Velký humor zavládl ve vlaku. Průvodčí odešel.

Po 5ti minutách přišel s "novou" informací, že náš vlak do Liberce skutečně nedojede, a že se vrací zpět směr Tanvald. Na nádraží prý došlo k elektrickému kolapsu - nejde elektřina, nejdou přehazovat vyhýbky, semafory nic. Všechny vlaky buď před Libercem stojí, nebo se vrací zpět jako my. Tak to jsem skutečně ještě nezažil, abych se do cíle vůbec nedostal! Nakonec jsem se dozvěděl, že výpadek trval dvě hodiny.

Dostali jsme krásné dvě možnosti: vystoupit a starat se sami, nebo se vrátit zpět. Volil jsem druhou variantu, protože ač bych se nějak dolopotil do Liberce částečně pěšky a částečně tramvají, začátek koncertu bych těžko stihnul a navíc kdo ví, jestli bych se dostal zpět domů, když vládne na dráze taková sranda... A vzhledem k plánu se večer učit jsem si riskování s časem dovolit nemohl.

Tak jsem panu průvodčímu řekl krásným gentlemanským květnatým jazykem jako ze 30. let (s několika přechodníky), co si myslím o Českých drahách, neustálému zpoždění a zdražování. Průvodčí mi všechno odkýval a souhlasil se mnou. Teď sedím doma, učím se na zkoušku a v hlavě mám několik prvotních nápadů (ve stylu guerilla marketingu), jak začít systematicky dráhy kritizovat, znemožňovat a urážet konečně ve velkém... Začněme zde na blogu novým tagem (rubrikou) fuck off ČD.

(Pro informaci jsem si v tomto týdnu užil celkem 55 minut zpoždění, jen jedním vlakem z 5ti jsem vyjel ze stanice přesně.)

relevantní odkazy:

České dráhy, vzdejte to | Skupina Štvou mě České Dráhy... na Facebooku | Najdi si svoje zpoždění i ty!

pátek 9. ledna 2009

Tradiční ponovoroční děkovačka

Ode mě snad ani nelze čekat, že bych letos vynechal klasické tradiční fouknutí do trenek těm, díky nimž byl rok 2008 lehčí, zajímavější, radostnější, alholovější, invenčnější...

V dnešní době to upadá. Páry se rozvádějí, instituce manželství a rodiny je silně zvětralá... Přesto si myslím, že rodina je základ všeho! Proto moje samozřejmě první díky za uplynulý rok patří mé rodině za neustále neutuchající podporu. Nejen té části zde na Severu, ale i do Humpolce a koneckonců i do daleké Kanady, kam nám na rok "emigrovala" Petra se Štěpánem (jsem zvědav na welcome party; jestli bude jen z poloviny tak bujará jako goodbye party, tak se máme na co těšit...).

Pavlovi a Kláře, mým doživotním pronásledovatelům, cestočističům, rozveselovačům, podporovatelům, spolukaličům, spoluvýletníkům atp... I přesto, že na sebe máme čím dál méně času, přesto myšlenkami držíme naší bárku na vodě a plujeme životem stále dále vpřed. Uff :-). (Pavlovi a Karolíně dodatečně za to, že mě nenechali na Muchově poslední den v roce vykrvácet :-))).)

Hudebním koncertním spolunávštěvníkům, se kterými jsem loni obrazil pár krásných hudebních událostí. Sestře, Vácovi, mému věčnému hudebnímu inspirátorovi (se strhujícím hudebním záběrem) a panu "ne" Viktorovi Mašátovi :-), Danovi Maršalíkovi, Radce Černejch, Zuzce, Verče Fratričů, Verče a Honzovi Pelců, i těm ne tak častým: Petrovi Krebsovi, Jakubovi Johaníkovi, Míše Rubešce, Karolíně Bímů. A dalším hudební inspirátoři: Veronika Vlachová, Filip Neuls a Andrzej Cieslar.

Vladimírovi a Janě za všechny mikro/makro seance. Všem informatikům za kooperaci, se kterou to, pevně věřím, dokopeme do zdárného cíle. Krompach nás přežije :-). Utajeným, že si vzájemně předáváme podporu o zkouškovém.

Bóďovi a Patrikovi za všechny Slaughterhouse párty. Těším se na další ;-). Kláře za krásných pár týdnů názorového a citového souznění :-). Všem, co přišli na letošní KOK párty (Vojtovi, Bětě, Karolíně, Pavle, Petře, Kláře, Honzovi, Martině, Soně, Tomášovi, Míše a Pavlovi) a společně s námi se opili U Zeda na naše kamarádství.

Všem pilotům a posádce internetové rakety Miton CZ :-). Všem poctivým českým sládkům (fuck off Heineken, Stella Artois and other loosers). Chemikům ze Stocku Plzeň za zelenou (příchovický vítr nebo také myslivecký bourbon). Zajímavým a inspirativním lidem, které jsem poznal či znovupoznal díky Facebooku. Kristýně za filmové večůrky. Všem za fotky z různých akcí (Tomáš Vacek, Jana Kulhánková, Pavel Jakubec, Markéta Šírová).

Obrovské díky krásným a stále tak inspirativním Jizerkám - všem lesům, luhům a hájům, trávníkům, potoků a skalám. Muchovu a Černé studnici, kam chodím běhat a všem dalším krásným zákoutím.

Zvířátkům nakonec, že nám ten život tak rozveselují: Simbě, Šnurince a Rip Curlovi :-). Díky.

V dnešním bohužel materiálním světě nemohu nevzpomenout na věci/podniky/služby, které mi rovněž zpříjemňují či pomáhají více či méně: nápadité webové projekty Miton Media House, Respiro, Pilsner Urquell, Budweiser Budvar, Svijany
, Levi's, Facebook, Adidas Originals, IBM/Lenovo, U Zeda, Parkhotel, Warmpeace, Victorinox, Vibram, HanWag, Sony, Mexx, Google, Olympus.

čtvrtek 8. ledna 2009

Michalův občas i velmi rozjuchaný blog byl nominován na Blog roku 2009, kterou vyhlásil eMag.cz

Aktualizováno 12.1. - hlasujte zde! | 5. ledna technologický magazín eMag.cz odstartoval celoroční soutěž o Blog roku 2009. Každý pracovní den bude z došlých návrhů vybrán jeden blog, který pak bude soutěžit s ostatními blogy z uplynulého týdne o přední pozici. Historicky první nominaci získal právě tento Michalův občas i velmi rozjuchaný blog :-).

Soutěže se může zúčastnit jakýkoliv osobní blog a vítěze budou postupně vybírat registrovaní uživatelé eMag.cz a odborná porota. Úplná pravidla soutěže naleznete v tomto článku. Na oficiální nominační článek pro můj rozjuchaný blog čtete zde, abyste si nemysleli, že kecám :-).

Na začátku příštího týdne proběhne hlasování, který blog vyhraje mezi pěti nominovanými (vždy od pondělí do pátku) tento týden a postoupí tak dále. Čtyři vítězné blogy z každého měsíce pak ohodnotí odborná porota technologického magazínu eMag.cz a vždy první 2 postoupí do závěrečného hodnocení, které proběhne v lednu 2010. Z něj pak vyjdou hned dva vítězové, jelikož svůj žebříček budou moci sestavit jak registrovaní uživatelé eMagu, tak odborná porota.

Pokud tedy chcete podpořit právě můj blog (o čemž samozřejmě nepochybuju :-), hehe), sledujte tento článek (přidám odkaz pro hlasování), popřípadě eMag.cz, kde se na začátku příštího týdne objeví možnost hlasování. Pak jen stačí být registrovaným čtenářem eMagu a poslat mi hlas, aby se mi ještě více zvýšilo moje ego :-))). Stát se registrovaným čtenářem eMagu, můžete například zde.

Pokud něco vyhraju, udělám nějakou kalbu pro mé věrné čtenáře :-).

relevantní odkazy:

Hlasujte pro můj blog zde | eMag.cz | Pravidla soutěže Blog roku 2009 | Všechny články týkající se soutěže

sobota 3. ledna 2009

Co se loni (ne)povedlo

Strhující výčet mých loňských výher i proher, podařených i prosraných věcí, pozitiv a negativ. Malé ohlednutí zpět, než člověk udělá tlustou čáru, je důležité. Sebereflexe je důležitá. Pochvala za podařené věci je důležitá. Uvědomění si vlastních chyb je ještě (!) důležitější.

Studijní rok. Škola je až na prvním místě. Zabírá mi největší část času. Je to věc, které se věnuju nejvíc a nejvíc se ji i letos věnovat budu. Loni jsem překročil první větší schod. Makro II. Byl to těžký krok, ale nakonec se to podařilo. Ostatní předměty šly poměrně hladce. Začal jsem lehce sepisovat diplomku. Děs, utíká to pekelně rychle... S Vladimírem jsme naší katedře vyšli vstříc a udělali jsme si takové malé turné po gymplech, kde jsme maturitním ročníkům prezentovali výhody našeho oboru. Očekáváme od vedení katedry velkou adoraci :-))). V zápočtovém předvánočním týdnu se mi podařilo sfouknou tři zkoušky - italštinu za lidovku :-) a další dvě v předtermínech za jedna a za jedna mínus. (Dobře já!) Naopak jsem neudělal zápočet z mikra II, takže teď v lednu proběhne oprava. Málo jsem se učil, málo... Musím přidat.

Hudební rok. Nepovedl se loni žádný hudební open air. Z několika důvodů. Po programovém namlsání Sázava Festu 2007, na kterém bylo hvězdé obsazení, se nám loňský rok nezdál tak hvězdný. Nějak nám přišlo, že abychom viděli to, co v roce 2007, museli bychom objet fesťáků několik a na to nebyl čas. Pak jsem taky dost musel dřít doma a koneckonců se i učit makro na zářiovou zkoušku. Nicméně i tak jsem s kamarády obrazil několik velmi krásných koncertů. Do své hudební sbírky jsem přidal letos rekordní počet kompaktních disků, rozšířil jsem ji o více než 40 titulů. Těm, co si stále myslí, že originály jsou předražené, musím podotknout, že průměrná cena, za kterou jsem kompakty kupoval, byla 180 Kč. Zdá za vám to za originál stále hodně? (Nakupovat je třeba umět.) Těžko říci, kdo mě hudebně nejvíce potěšil, ale za všechny musím určitě jmenovat George Bensona, Brada Mehldaua, J.A.R., Navigators, Robert Balzar Trio, Tata Bojs, Candy Dulfer a liberecký Big Band.

Osobní život. Tak tam se nepovedlo takřka vůbec nic :-D. Velké mezery a tedy velký potenciál na zlepšení :-)))). Jediné, co stálo (a mohlo do budoucna možná stát) za něco, jsme oba svým dílem s Klárou pokazili. Nasekal jsem několik chyb sám za sebe, které mě do dneška mrzí, ale poučil jsem se z nich. Aspoň bylo krásných těch pár týdnů v první čtvrtině roku. Zas na druhou stranu jsem rád, že jsem se nepouštěl zbytečně do ničeho nesmyslného (kde bych zbytečně porušoval nějakou svou představu či zásady), jen abych se do něčeho pustil. To mi za to nestojí a do budoucna ani stát nebude. Neustálé dotazy široké rodiny na každé společné oslavě, kdy už jsi na oslavu někoho přivedu, mě sice už lehce uvádění do tranzu, leč budu to muset prostě vydržet ;-).

Pohybové aktivity. Na kole jsem byl jen jednou, když jsem na podzim dělal závěr na běžeckém závodě Janovských 11 a 19 km. Nejhorší moje životní sezóna, největší moje cyklistická ostuda, za kterou jsem rud ještě nyní až na zadku. Nevím, jestli má smysl se vymlouvat na stále náročnější studium, pracovní vytížení a nepřející počasí... Nedostatek času, počasí i moje studium se projevilo i do výletu do Alp, kde jsme si střihli vlastně jen tři třítisícovky. Nicméně Alpy jsou nádherné, co naplat. Tam si to vždycky užiju a nemusej se vždy trhat rekordy. Stejně jako běhání v lese nad barákem na Černostudničním hřebenu. Když už nic, tak jsem se aspoň snažil chodit nějak pravidelně běhat. Buď sám, s Pavlem či s rodičem :-).

Ostatní drobnosti. Mezi další statistická čísla připojme například patří přes 9000 vycvaknutých fotek (z nichž se na rajče účet dostalo přes 2300). Nutno dodat, že jsem cvakal. Fotografovat asi teprve začnu ;-). No a taky, tamtadadá: 752 vypitých piv (plechovek, točených a lahvových), čímž jsem postaral o růst průměrného počtu vypitých piv na hlavu v České republice. 700. pivo bylo toto.

Na novém blogu jsem zatím zveřejnil přes 40 příspěvků, nejčastěji ze života, z hudebního soudku a koneckonců i téma ženy jsem docela propral :-). Zanechali jste tu přes 180 komentářů, takže vám pravidelným i nepravidelným patří mé díky.

Na Silvestra 5 minut před koncem roku 2008 jsem se postaral také a zadělal si na další jizvu na svém těle - tentokrát na malíčku. K jizvě na čele tak přibyla další :-). Nicméně na jizvy holky brutálně letěj a to je na tom asi jediné fajn :-D.

Do komentářů můžete přihodit to, co se případně (ne)povedlo vám :-).